Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A lakosság szerint fontos a Magyar Honvédség jelenléte Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita - Havasi Timea   
2013. február 25.

Image A Magyar Honvédség megítéléséről készített felmérést az Echo Szociológiai Kutatóintézet Székesfehérváron illetve a Századvég Alapítvány Magyarországon. Az eredményeket Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Domokos Tamás az Echo Kutatóintézet módszertani igazgató ismertette sajtótájékoztató keretében.

Tovább...
 
Megalakult a Nemzetpolitikai Tanácsadó Testüle Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 25.

Image Alakuló ülését tartotta a Nemzetpolitikai Tanácsadó Testület a Városházán. A héttagú testület feladata, hogy a határokon túl élő magyarsággal, valamint Székesfehérvár városának a magyar nemzet életében betöltött szerepével kapcsolatos ügyekben javaslatokat tegyen, és véleményt alkosson. A tanácsadó testület elnöke Róth Péter alpolgármester.

Tovább...
 
A járásokhoz kell igazítani az ár- és belvízi védekezést Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. február 21.
A területi adottságok és veszélyeztetettség alapján, a helyi sajátosságok figyelembe vételével kell felkészülni az ár- és belvízi védekezésre, amelynek meghatározó lépése a megelőzés – jelentette ki a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatója február 19-én Székesfehérváron. Dr. Bakondi György tű. altábornagy a Fejér Megyei Védelmi Bizottság és a helyi védelmi bizottságok rendkívüli, együttes ülésén vett részt, ahol a Fejér megyei járások hivatalvezetőivel is találkozott.
Tovább...
 
Befejeződik a Belváros-rehabilitációs program Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 21.

Image A leglátványosabb fejlesztések 2013-ban az 1. számú választókörzet területét érintik Székesfehérváron. Több éves munkálatok zárulnak le idén, azaz a Hiemer-ház után immár a Fő utca megújulása is megtörténik a „Belváros rehabilitációjának folytatása” program keretében. Emellett is számos közterületi munkára ad lehetőséget a február 15-én elfogadott költségvetési rendelet. Ezekről Égi Tamás, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább...
 
Az influenza járvány felszálló ágában vagyunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 21.

Image A megye területén, 2013. 07. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 2090 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 57,6 %-al több mint az előző héten. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei morbiditás 491,13 %000 volt, az elmúlt három hét során folyamatos emelkedést mutatott, a megye egészére nézve megközelítette a magas aktivitási tartományt.

Tovább...
 
Ülésezett a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. február 21.

Image A város idei évi költségvetéséről, valamint a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásának támogatásáról is szó volt a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum tegnapii ülésén. A fórumon döntöttek arról is, hogy egy szakszervezettel bővül a munkavállalói oldalon a tagság, és meghallgatták a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnökének tájékoztatását is a makroszintű párbeszédről és konzultációról. Az érdekegyeztető fórumon Székesfehérvár három alpolgármestere, Égi Tamás, Brájer Éva és Róth Péter is részt vett.

Tovább...
 
Folytatódik a Játék a múzeumban sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 20.
Nagy sikert aratott az elmúlt hetekben a „Játék a múzeumban” című programsorozat Székesfehérváron. A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésére helyi múzeumok fogtak össze, hogy az esztendő szinte minden hétvégéjén más-más helyen nyújtsanak kreatív, tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a családok és a turisták számára. Így lesz ez a következő hetekben is!
Tovább...
 
Újabb ellenőrzési akció a nemdohányzók védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve   
2013. február 20.

Image Újabb ellenőrzési akciót indít az országos célellenőrzéssel összhangban a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által koordinált akció célja a Nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása. Az országosan összehangolt vizsgálatok két héten át, február 18-tól március 3-ig tartanak. Az akcióellenőrzés célja a szabálytalanságok megelőzése - és nem a bírságolás.

Tovább...
 
Székesfehérvár legendás polgármesterére emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 20.
A 2013-as Szent István Emlékév törekevései között szerepel, hogy külön programot szenteljenek azoknak a meghatározó személyiségnek, akik maradandót, kimagaslót alkottak Székesfehérváron. Csitáry G. Emil 1931 és 1941 között töltötte be a polgármesteri posztot, irányítása alatt számos, gazdasági, kulturális fejlesztés, és a városképet ma is meghatározó építészeti beruházás valósult meg. Tegnap egy egész délutánt és estét betöltő programsorozattal emlékeztek a legendás városvezetőre: mécsest gyújtottak a sírjánál, bemutatták az emlékiratait tartalmazó új könyvet, majd zárásként a Hermann László Vonószenekar adott ünnepi hangversenyt.
Tovább...
 
Berta Bence tű. törzsőrmester a snowboard bajnok Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. február 18.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kékestetőn rendezte meg a 2013. évi országos tűzoltó síbajnokságot. A versenyen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselő csapatból Berta Bence tű. törzsőrmester, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója szerezte meg a bajnoki címet.

Tovább...
 
Nem változott az elhízottak az aránya az elmúlt 4 évben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 18.

Image Továbbra is minden második felnőtt lakos elhízott Magyarországon, 20%-uk jelentős túlsúllyal küzd. Mindeközben a krónikus betegek aránya sem változott szignifikáns mértékben – derült ki a Szinapszis Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15907 - 15917 / 20515